Laserontharing: veel gestelde vragen

Hoe werkt de laser precies?
Is de behandeling pijnlijk?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Hoe lang duurt een behandeling?
Kan iedereen zich laten behandelen?
Is het veilig?
Waarom de LightSheer Diodelaser?
Worden de behandelingen vergoed?
Wat kost het?
Laserontharing of IPL ea?

Hoe werkt de laser precies?

De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal die de haarwortel vernietigt zonder schade aan te brengen aan de huid. Ongewenste haargroei is op die plaats vervolgens niet meer mogelijk.

Is de behandeling pijnlijk?

De LightSheer beschikt over een uniek koelsysteem waardoor de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie tot 5°C wordt gekoeld. Door deze koeling is de behandeling niet pijnlijk, de meeste klanten ervaren een ietwat prikkelend gevoel. Verdoving is niet nodig. Na de behandeling is de huid alleen wat rood, zoals na zonnebrand. Deze reactie verdwijnt snel, je kunt direct je normale bezigheden hervatten. Er blijven na de behandeling geen littekens over.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen noodzakelijk. De behandelingen vinden plaats met tussenpozen van 4 tot 8 weken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld voor de behandeling van een bovenlip) tot 1 uur (bij de behandeling van de rug). Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen behandeld worden.

Kan iedereen zich laten behandelen?

Met de LightSheer Diode laser zijn, in tegenstelling tot andere ontharingslasers, vrijwel alle huidtypes, van licht tot donker, zeer goed te behandelen.

Is het veilig?

Ja.
De LightSheer Diode laser is als eerste ontharingslaser door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd. Daarnaast hebben onderzoekers van de Harvard Universiteit in Amerika de goede resultaten met deze laser in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Waarom de LightSheer Diodelaser?

Deze laser behandelt 1 vierkante centimeter per seconde, aanzienlijk meer dan bij andere lasers. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig, waardoor de totaalprijs beduidend lager uitvalt.

Worden de behandelingen vergoed?

Jazeker, de precieze vergoeding is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak. Onze LightSheer Diode laser behandelt 1 vierkante centimeter per seconde, aanzienlijk meer dan andere lasers. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig, waardoor de totaal prijs beduidend lager uitvalt. Daarnaast liggen onze prijzen in vergelijking met andere klinieken die de LightSheer gebruiken sowieso lager. Tijdens het eerste gratis consult/intake gesprek wordt een definitieve prijs afgegeven. Zie ook prijzen en vergoedingen.

Laserontharing of IPL ea??

Het grote verschil tussen Laserontharing en andere ontharingstechnieken zoals IPL is dat Laserontharing DEFINITIEF is, na gemiddeld 3-6 behandelingen ben je klaar en blijft het behandelde gebied haarvrij.
Bij IPL en andere methoden zijn in 1ste instantie veel meer behandelingen nodig, vaak meer dan 10.. Vervolgens zijn er jaarlijks meerdere herhalingsbehandelingen nodig. Omdat er geen sprake is van definitieve ontharing ben je eigenlijk nooit klaar met ontharen. Hoewel de prijs per (IPL) behandeling lager ligt, valt de totaalprijs, door het grote aantal behandelingen, een stuk hoger uit dan de totaalprijs voor Laserontharing.